Pretul unei actiuni Google a depasit, miercuri, pentru prima data pragul de 700 dolari, dupa ce in urma cu trei saptamani trecuse de 600 dolari, ceea ce reprezinta o apreciere de opt ori fata de valoarea din momentul listarii titlurilor la bursa, in august 2004
Titlurile Google erau cotate la deschiderea sedintei de miercuri la 700,39 dolari, in crestere cu 0,81% fata de ziua precedenta, sustinute de informatiile publicate in presa privind viitoarea lansare a sistemului de operare pentru telefoane mobile, GPhone, si de crearea unei retele de site-uri de socializare ce vor face concurenta Facebook.

In topul celor mai scumpe actiuni de la Bursa din New York, titlurile Google se afla pe locul patru, dupa cele ale fondurilor Berkshire Hathaway, ale companiei de transporturi Seaboard si ale cotidianului Washington Post.

Capitalizarea bursiera a companiei Google a atins aproapre 219 miliarde dolari, propulsand compania pe locul cinci in Statele Unite din acest punct de vedere.


Cotatia actiunilor Google a crescut cu 52% de la inceputul lui 2007, in special ca urmare a succesului in domeniul publicitatii pe internet, un sector in plina dezvoltare si in care Google detine o cota de 32% din piata mondiala datorita sistemului sau sofisticat de plasament automat al anunturilor publicitare.

Aprecierea actiunilor Google a fost de trei ori mai rapida de la inceputul acestui an decat cea a indicelui compozit Nasdaq, in componenta caruia se gasesc cea mai mare parte a titlurilor companiilor high-tech americane.

Google, societate creata acum opt ani de doi studenti intr-un garaj din California, a intrat la bursa cu o cotatie de 100 dolari/actiune, pentru ca trei luni mai tarziu sa depaseasca 200 de dolari. La mijlocul lui 2005, pretul unei actiuni Google ajungea la 300 dolari, in noiembrie 2005 a atins pragul de 400 dolari, pentru ca in noiembrie 2006 sa depaseasca 500 dolari, iar pe 8 octombrie 2007 sa ajunga la 600 dolari.


Google este liderul mondial in publicitate pe internet si motorul de cautare cel mai utilizat in intreaga lume, cu peste 500 milioane de utilizatori pe luna, aproapre trei sferturi din utilizatorii de internet.

Google a continuat sa-si majoreze cota de piata din Statele Unite in cautarea pe internet, care a ajuns la 56,5% in august 2007, fata de o cota de 23,3% detinuta de Yahoo! si de 11,3% a MSN, potrivit datelor cabinetului Comscore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri