Clientii companiilor de telecomunicatii bulgare, MobilTel, GloBul si Vivatel, vor putea din primavara lui 2008 sa schimbe furnizorul de servicii de telefonie mobila pastrandu-si numarul de telefon, ceea ce va duce la reducerea costurilor de servicii mobile, potrivit Sofiaecho.
Pe 1 noiembrie directorul tehnic al MobilTel, Nikolai Kirchev, a anuntat ca portabilitatea numerelor de telefon va fi introdusa in Bulgaria in primele trei luni ale anului viitor. Inainte de sfarsitul lui noiembrie 2007, Comisia de Reglementare in Comunicatii (CRC) va adopta specificatiile functionale necesare ca reguli principale pentru portabilitate, a informat directorul CRC, Tsvetelina Sevlievska. Aceasta a mai spus ca Bulgaria se confrunta cu pericolul sanctionarii daca nu introduce portabilitatea numerelor de telefonie mobila la timp.

Sevlievska a adaugat ca timpul limita pentru crearea unei baze de date unificate a fost 1 iulie 2008, asadar operatorii de telefonie mobila vor trebui sa indeplineasca acest acord. In cazul in care acest termen nu va fi respectat CRC va interveni.

Reprezentantul Vivatel, Purvan Rusinov, a declarat ca principalul avantaj al portabilitatii va fi reducerea costurile companiilor mobile prin stimularea competitiei intre operatori. Cu ceva timp in urma Vivatel si GloBul au informat CRC ca erau pregatiti sa transfere numerele de telefonie mobila in cadrul propriilor retele. Acestia au investit trei milioane euro, iar MobilTel 2,5 milioane euro. Servicul de schimbare a operatorilor fara a schimba numarul de telefon mobil va fi efectuat in zece zile, suportul tehnic durand sapte ore.

Companiile UTI Systems, Porthus Belgia si Microsoft Romania vor demara implementarea portabilitatii numerelor de telefon si in Romania, prin realizarea bazei de date centralizate, valoarea proiectului fiind de peste 580.000 de euro fara TVA. Proiectul se va derula pe o perioada de sase luni, solutia de portabilitate va deveni functionala in cursul primului trimestru al anului 2008.

Portabilitatea numerelor ofera abonatilor posibilitatea de a-si pastra numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul de servicii de telefonie, ceea ce va asigura clientilor o mai mare libertate de alegere si va obliga furnizorii sa depuna eforturi suplimentare pentru mentinerea si atragerea clientilor prin oferte tot mai atractive.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri