iPhone-ul, telefonul produs de Apple si lansat la sfarsitul lunii iunie in Statele Unite, a ajuns la finele saptamanii trecute in Marea Britanie, la pretul de 269 lire sterline (circa 385 euro, echivalentul a 566 de dolari), informeaza BBC.
In primele ore de la lansare, 300 de britanici s-au inghesuit sa cumpere terminalul produs de Apple chiar daca acest lucru atrage dupa sine un abonament minim de 35 de lire lunar pe o perioada 18 luni incheiat la operatorul O2, care a obtinut exclusivitate pentru vanzarea iPhone in Mare Britanie.

Un student de 20 de ani, Tom Jasinski, a fost primul cumparator din Regat care a reusit sa isi achizitioneze dispozitivul cu touch-screen dupa 26 de ore de asteptare, declarand pentru jurnalisti ca a meritat asteptarea.

Potrivit analistilor M:Metrics citati de BBC, 10 procente din cei 16.000 de utilizatori de telefoane mobile din Marea Britanie sunt interesati de achizitionarea unui dispozitiv mobil creat de Apple.

Analistii britanici s-au aratat interesati sa vada cum vor reactiona englezii cand vor trebui sa plateasca pentru un telefon, deoarece acestia sunt obisnuiti sa le primeasca pe gratis, ca urmare a contractului incheiat cu operatorul.

Jonathan Arber, analist pentru compania Ovum, a declarat ca englezii nu sunt fani ai abonamentelor de telefonie mobila, piata fiind dominata de utilizatori de cartele pre-payed. Studiul realizat de M:Metrics a relevat faptul ca mai mult de jumatate dintre subiectii interesati de iPhone nu au platit pentru telefonul pe care il detin si mai mult de jumatate foloseau servicii pre-payed.

Nemtii au vandut primele mobile iPhone, vineri noaptea la magazinul T-Mobile din Köln. Oficialii Deutsche Telekom, compania care detine T-Mobile, au afirmat ca au vandut circa 10.000 de unitati pana vineri dupa amiaza.

Mai mult de un milion de exemplare au fost vandute in Statele Unite pana in luna septembrie, mai exact in primele 74 de zile, potrivit declaratiilor lui Steve Jobs.

Lansarea telefonului in Statele Unite i-a prins pe fanii Apple stand la coada in fata magazinelor AT&T. Aproximativ 500.000 de unitati au fost vandute in primul week-end dupa aparitia telefonului pe piata americana, potrivit estimarilor realizate de analisti, insa mai putin de 150.000 au fost activate in reteaua operatorului in aceeasi perioada, fapt care i-a nemultumit pe investitori.

In Statele Unite, fanii Apple s-au asezat la coada in fata magazinului Apple din Manhattan cu doua zile inainte de lansare. „Sunt o Appleholica”, declara Stephanie Richmond, fericita detinatoare a unui iPhone nou-nout de 8GB, cumparat din magazinul Apple de pe Fifth Avenue, New York. “Am achizitionat toate produsele Apple si cred ca sunt excelente”, spunea cumparatoarea.

iPhone-ul va ajunge in Franta pe 29 noiembrie prin France Telecom.

Directorul executiv al Orange Romania, Richard Moat, declara la sfarsitul lunii octombrie, citat de NewsIn, ca operatorul va aduce telefonul Apple iPhone in Romania, cat de repede posibil, insa acest lucru depinde de negocierile dintre France Telecom (din care Orange face parte) si Apple, producatorul terminalului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri