Vanzarile totale de telefoane mobile cu capacitate de redare a continutului video vor creste pana la 125 miliarde de dolari in 2010, potrivit unui raport realizat de compania de cercetare si consultanta Infonetics Research.

Cresterea reprezinta dublarea numarului de astfel de dispozitive, care inregistrau anul trecut vanzari de 58 miliarde de dolari la nivel mondial, arata acelasi raport.

De asemenea, se estimeaza de asemenea dublarea numarului de abonati ai serviciilor video mobile de la cateva milioane in 2006 la 58,6 milioane in 2010, sustin specialistii Infonetics. Motorul dublarii numarului de abonati ai serviciilor video mobile il reprezinta aparitia telefoanelor tot mai performante, dar si intreruperea semnalelor analoage de difuzare a diferitelor programe.

“In ciuda unor preocupari fata de planul afacerilor si de rata numarului de abonati, furnizorii majori de de servicii continua lansarea retelelor video mobile. Acestia profita de disponibilitatea spectrului, ca urmare a inchiderii canalelor TV care emit in mod analog, si de presiunea lansarii serviciilor inainte de Campionatul Olimpic de anul viitor de la Beijing si de Campionatul European de Fotbal”, sustine Jeff Heynen, analist al companiei Infonetics Research.

Estimarile facute de eMarketer in primavara acestui an aratau ca numarul abonatilor la serviciile de televiziune mobila va atinge 45,3 milioane de utilizatori in 2010, de la 300.000 in 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Rezultatele pe T3 ale Vodafone: cati clienti a castigat in ultimul an