iNES va investi 0,5 mil euro pentru extinderea retelei IPTV in 2008

iNES, furnizor de televiziune prin internet, si-a planificat investitii in valoare de 500.000 de euro anul viitor, orientate catre extinderea retelei IPTV in vederea asigurarii capacitatii de banda si in lansarea unor noi optiuni si servicii

iNES IPTV se va concentra anul viitor pe investitii in lansarea pachetului HD, diversificarea grilei de canale si introducerea de noi facilitati pentru utilizatori. Compania a mai investit 200.000 euro in primul semestru al lui 2007 si va continua acest proces si in 2008.

"Anul urmator, iNES IPTV se va concentra pe noi investitii in dezvoltarea retelei de IPTV si pe propunerea unor oferte speciale utilizatorilor IPTV. Avand in vedere ca in 2008 vor avea loc Jocurile Olimpice de la Beijing, iNES IPTV pregateste lansarea serviciului HDTV pentru transmiterea evenimentului sportiv al anului", a declarat operations manager iNES IPTV Division, Radu Rusu.

Conform rezultatelor cercetarii iSuppli citate de catre iNES IPTV, pentru anul 2007 sunt estimate investitii in infrastructura IPTV in valoare de noua miliarde de dolari. Piata internationala de IPTV va creste la 25,3 milioane de utilizatori in anul 2008, fata de 1,9 milioane de utilizatori inregistrati in 2004, potrivit unui studiu Multimedia Research Group.

Serviciul de IPTV a fost introdus in Romania, in octombrie 2005, de catre iNES. In prezent, iNES transmite 109 programe TV prin protocolul IPTV. Transmiterea semnalului TV prin protocolul IPTV este direct legata de sistemul de distributie prin fibra optica, iNES dispunand in prezent de o retea cu o intindere de aproximativ 1.500 de kilometri, care poate fi extinsa pe masura ce vor fi inregistrati noi utilizatori ai serviciilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri