Operatorul RCS & RDS, care a decis in prima decada a lui noiembrie sa amane listarea la Bursa de la Londra, estimeaza ca va intra pe Bursa britanica in prima jumatate a lui 2008, a declarat directorul comercial al companiei, Ovidiu Ghiman.

"Amanarea listarii s-a datorat conditiilor nefavorabile din piata si intentionam sa asteptam un moment mai potrivit" a spus Ghiman, care a adaugat ca tinta companiei este sa se listeze spre finalul primei jumatati a lui 2008.

"Nu excludem posibilitatea listarii la Bursa din Bucuresti, insa tinta companiei este sa se listeze la Londra, pentru ca este cea mai mare piata din Europa", a mai spus Ghiman.

Compania de telecomunicatii RCS & RDS intentiona sa atraga 500 milioane dolari prin listarea la Bursa de la Londra a unui pachet de 15% din actiuni, in luna decembrie, scria Reuters, la inceputul lui octombrie.
Compania informa ca va lista actiunile sub forma de certificate globale de depozit (GDR) ale caror preturi vor fi cuprinse intre 5,25 si 7,25 dolari, Reuters nota ca valoarea de piata a companiei este de aproximativ 3,5 miliarde dolari.

Actiunile de tipul GDR (Global Depositary Receipts) sunt titluri financiare ce permit unei companii sa obtina capital vanzand pe pietele internationale participatii in cadrul societatii.

Compania anuntase ca va oferi initial un numar de aproximativ 74,43 milioane de certificate, avand o optiune de suplimentare a ofertei, cu alte 4,96 milioane.

In 2006, RCS & RDS a raportat o cifra de afaceri de 781.3 milioane lei, in crestere cu peste 95% fata de 2005, cand a raportat o cifra de afaceri de 397.7 milioane lei. Anul trecut, RCS & RDS a obtinut un profit net de 122,7 milioane lei, potrivit informatiilor publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor.

Compania RCS & RDS ofera servicii de televiziune prin cablu RCS, telefonie fixa RDS.Tel, servicii de televiziune prin satelit Digi TV, internet RDS.Net si RDS.Link, deservind in total peste doua milioane de abonati la nivel national. Per total, compania are 4,8 milioane de clienti in sase tari: Romania, Ungaria, Slovacia, Cehia, Croatia si Serbia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
RCS & RDS, principala destinatie de portare, in primul trimestru