Fitch a confirmat ratingul BBB al OTE ca urmare a intentiei de a prelua integral Cosmote

Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat miercuri ratingul "BBB" pe termen lung al companiei Hellenic Telecommunication Organizations (OTE), ca urmare a intentiei OTE de a prelua integral Cosmote, arata un comunicat al agentiei de rating.

Fitch a mai aratat ca perspectiva pentru ratingul pe termen lung al companiei OTE este stabila.

Confirmarea ratingurilor companiei grecesti survine in contextul in care OTE a anuntat ca va face o oferta pentru cumpararea unei participatii de 32,17% din actiunile Cosmote, pentru suma de 2,83 miliarde euro, prin care va prelua in totalitate grupul in cauza.

Fitch recunoaste importanta strategica operationala si financiara a intentiei OTE de a prelua integral Cosmote, care ar determina si solutionarea problemei privitoare la dividende. Confirmarea ratingurilor indica faptul ca OTE va avea o activitate solida si va recupera rapid problemele pe care le va crea datoria pe care OTE va trebui sa o faca. Analistii agentiei de evaluare financiara arata totusi ca fluxibilitatea financiara a companiei OTE se limiteaza in categoria de rating care i-a fost atribuit.

OTE a afisat rezultate pozitive in perioada ianuarie-iunie 2007, in contextul in care veniturile grupului au crescut cu 8,6% si ca urmare a impactului pozitiv al achizitiei companiei Germanos.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
A aflat de la nepotul său despre Pokemon Go și acum joacă pe 64 de telefoane
Setari Cookie-uri