Rata de penetrare a serviciilor in banda larga va creste de la peste un milion de linii la mai mult de 3,5 milioane, iar largimea de banda va creste si va depasi 0,5 MB pana in 2010, potrivit estimarilor facute de Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).
Astfel, daca in 2006 existau 1,1 milioane linii la internet in banda larga, anul acesta numarul va ajunge la 1,7 milioane, urmand ca in 2009 numarul sa ajunga la 3,1 milioane de linii, iar in 2010 la 3,6 milioane, estimeaza Autoritatea in Comunicatii.

Potrivit Strategei de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice pentru perioada 2007-2010, conexiunile dial-up vor disparea cu timpul si vor deveni o solutie nesemnificativa pe termen mediu si lung. In acelasi timp, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) estimeaza ca Romtelecom va deveni un jucator semnificativ datorita dezvoltarii agresive a serviciilor DSL.

In acelasi raport se mai arata ca pe termen scurt, cresterea concurentei va determina reducerea preturilor, in timp ce pe termen mediu, ofertele se vor diferentia mai degraba in functie de largimea de banda si de serviciile cu valoare adaugata incluse, decat in functie de preturi, ceea ce va duce la o stabilizare a veniturilor medii pe abonat.

Incasarile medii lunare generate de fiecare client in parte (ARPU) vor scadea in perioada 2006-2010 de la 62 lei la 38 lei/luna, se mai arata in Strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice pentru perioada 2007-2010.

Cresterea semnificativa a veniturilor prognozata la nivelul segmentului va fi generata in principal de cresterea ratei de penetrare. Estimarile ANRCTI privind veniturile provenind din internet indica o crestere de la 715 milioane lei in 2006, pana la 1,55 miliarde lei in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri