Filiala romaneasca a grupului austriac ACP isi propune pentru anul viitor o cifra de afaceri de circa 20 milioane euro, iar grupul intentioneaza ca in urmatorii trei ani sa se listeze la bursa, insa nu a precizat pe ce piata o va face, au declarat reprezentantii companiei citati de NewsIn.
"Piata de IT din Romania este in consolidare si de aceea tinta noastra pentru anul viitor este sa avem o cifra de afaceri de circa 20 milioane euro. Nu vad Romania ca fiind o piata saturata, desi exista multe companii de IT. E o piata cu un ritm anual de crestere economica de 8% si de aceea este nevoie de echipamente IT profesionale", a declarat directorul general ACP IT Solutions Bucuresti, Till Schwitalla.

Un membru al consiliului de administratie al ACP, Karl Tantscher, a declarat ca grupul intentioneaza ca in doi – trei ani sa se listeze la bursa cu un pachet de 100% de actiuni. "Nu ne-am decis pe ce piata ne listam, poate fi bursa de la Varsovia, Frankfurt sau Londra. Nu excludem nici bursa de la Bucuresti pentru ca si aici este o piata importanta, insa pentru o listarea la bursa trebuie sa fim pregatiti", a adaugat Tantscher.

ACP Holding GmbH este o companie de produse hardware si solutii software, prezenta pe piata din Germania si Austria, iar la sfarsitul lunii octombrie a deschis o reprezentanta in Romania, ACP IT Solutions Bucuresti. Firma bucuresteana are in prezent 14 angajati. Pe langa sediul deschis recent in Bucuresti, compania intentioneaza sa deschida in urmatoarele luni inca zece birouri printre care in Sibiu, Timisoara, Brasov, Iasi sau Botosani. Clientii companiei provin din sectorul public: Ministerul de Finante, Ministerul Educatiei, Mnisterul de Interne, administratii regionale precum si universitati.

Grupul ACP a fost infiintat in 1993, avand sediul in Viena, iar in 2003 si-a extins prezenta si in Germania. ACP are 669 angajati si o cifra de afaceri pe anul financiar 2006/2007 de 286,5 milioane euro. Compania a intrat pe piata romaneasca prin cumpararea de 51% din actiunile firmei Online Datensysteme Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri