Sistec-SBsol, divizie a grupului RTC Holding, intentioneaza sa investeasca in 2008 un milion de euro intr-un sistem de data center pentru IMM-uri, dar si companii mai mari, a declarat directorul executiv al companiei Augustin Dragan.
"Estimam ca in 2008 acest sistem de data center sa ne aduca un plus de venituri de 100.000 euro urmand ca in 2009 aceste venituri sa creasca. Am facut o astfel de investitie pentru ca este un serviciu de valoare adaugata care ne ofera o baza de suport. Nu ne adresam numai clientilor de IMM ci intentionam sa ne adresam si companiilor mai mari", a mai spus Dragan.

Grupul RTC Holding, fondat de Octavian Radu, are o strategie de exit pe termen lung, a declarat pentru Wall-Street Augustin Dragan. Astfel strategia diviziei Sistec-SBsol vizeaza pentru anul viitor consolidarea prin achizitii de firme mici. Se urmareste prin acest plan extinderea resurselor manageriale si umane, dar si dezvoltarea tehnologica si intrarea pe anumite verticale ale industriei in care compania nu activeaza, a explicat directorul executiv al companiei Sistec-SBsol. Pentru dezvoltarea organica a diviziei vor fi investiti anul viitor doua milioane de euro, iar pentru achizitii compania planuieste sa cheltuiasca in 2008 circa trei milioane de euro, a spus Dragan. Compania va achizitiona firme mai mici din tara, a completat directorul executiv. “N-am vrea sa ne disipam eforturile si concentrarea pe afaceri in afara Romaniei”, a spus acesta.

Oficialul Sistec-SBsol a precizat ca evetualele “dealuri” de anul viitor ar putea fi incheiate prin tranzactionare de actiuni.

Augustin Dragan a precizat ca Sistec-SBsol se va orienta si catre proiecte si clienti din ce in ce mai mari, fara sa uite insa de segmentul IMM-urilor.

Cat priveste vanzarea companiilor din grupul RTC Holding, Dragan a spus ca asteapta un jucator din liga mare la nivel mondial, avand in vedere dezvoltarea prevazuta pentru anul urmator.

Sistec-SBsol vizeaza pentru 2008 o cifra de afaceri de circa 15 milioane de euro bazandu-se in special pe vanzarile de solutii hardware, servicii de suport si solutii de consultanta de implementare. Astfel, pentru fiecare din aceste solutii si servicii IT pentru afaceri: consultanta de business, solutii de outsourcing si solutii de infrastructura hardware se estimeaza pentru anul viitor vanzari de cate cinci milioane de euro, a declarat Augustin Dragan.
Sistec-SBsol a lansat a treia versine a solutiei IT Cogito implementata pe platforma Microsoft. Solutia asigura o informatizare a fluxurilor dintre departamentele unei companii si ofera managementului accesul in timp real la resursele si datele companiei. "Tinta unei astfel de solutii sunt IMM-urile cu o cifra de afaceri intre 1,5-5 milioane euro, insa aplicatia poate fi implementata si in companiile de dimensiuni mai mari. In perioada 2004-2007 au fost investite circa doua milioane de euro in dezvoltarea versiunii Cogito 3, iar pentru 2008 se estimeaza un buget alocat dezvoltarii aplicatiei de 500.000 euro", a mai spus directorul executiv Sistec-SBsol.

Acesta estimeaza ca pana la finele anului 2008 compania va realiza circa 20 de proiecte bazate pe solutia Cogito 3 prin care se vor vinde aproximativ 300 de licente, avand in vedere ca se prefigureaza un numar de 10-15 utilizatori pentru proiect.

Sistec-SBsol are peste 300 de angajati si ofera consultanta pentru organizarea fluxurilor de business ale companiei, implementarea solutiilor de software, solutiilor de infrastructura hardware (solutii de interconectare, solutii centralizate si locale de procesare si stocare a datelor, solutii de securitate si management al cladirilor). Printre parteneriatele Sistec-SBsol se numara SAP, HP, Microsoft, IBM, Fujitsu Siemens, Delta, Planet si altii. Conducerea companiei estimeaza ca pana la finalul anului echipa Sistec-SBsol va ajunge la aproximativ 400 de specialisti, iar anul viitor la 500.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri