Orange Romania a achizitionat o solutie de monitorizare a retelei EDGE/GPRS

Operatorul Orange Romania a achizitionat de la compania americana Tektronix Inc o solutie pentru monitorizarea retelei EDGE/GPRS, solutie care detecteaza si semnaleaza echipelor tehnice problemele care apar pe retea, au declarat reprezentantii Orange Romania, citati de NewsIn.

"Pentru a asigura o calitate cat mai buna a serviciilor de date mobile oferite clientilor sai, Orange Romania a achizitionat de la Tektronix o solutie de monitorizare a retelei EDGE/GPRS. Solutia monitorizeaza diversi parametri, precum viteza de transfer sau stabilitatea conexiunii", au spus pentru oficialii Orange Romania.

Ei au precizat ca solutia este utila daca intr-o anumita zona, reteaua EDGE/GPRS nu functioneaza la parametri optimi. Acest lucru este semnalat cu ajutorul solutiei de monitorizare, iar echipa tehnica poate interveni pentru remedierea situatiei in cel mai scurt timp. Operatorul nu a putut oferi date financiare legate de contract.

Compania americana Tektronix, Inc este un furnizor mondial de solutii pentru managementul retelelor de comunicati si diagnoza. Solutiile de masurare si monitorizare se adreseaza industriei telecomunicatiilor, a semiconductorilor si computerelor. Compania opereaza in 19 tari si are in jurul a 4.500 de angajati.

Operatorul de telefonie mobila Orange Romania estimeaza ca va incheia anul 2007 cu venituri de 1,2 miliarde euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut, iar la finalul lui septembrie a ajuns la 9,31 milioane de clienti.
Orange Romania a avut in trimestrul trei venituri de 326 milioane euro, in crestere cu 24,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului, venitul mediu pe utilizator fiind de 11 euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri