Semiconductor Industry Association (SIA) a ridicat previziunile de crestere a vanzarilor de semiconductori pentru 2007 cu 3,8%, ajungand la 257,1 miliarde de dolari, anunta Finacial Times.

Organismul a revizuit previziunile pentru anul in curs si in luna iunie, cand a anuntat diminuarea ratei de crestere a vanzarilor pe acest segment cu 10 procente, pana la 1,8 procente din cauza scaderii preturilor la cipurile de memorie.

In ultima sa estimare SIA prevede o crestere de 7,7% pentru anul 2008 si de asemenea o rata anuala compusa de crestere de 7,7 % pana in anul 2010, in scadere fata de estimarile anterioare de 8 pana la 10 procente.

Oficialii SIA considera ca motorul acestei cresteri a vanzarilor este reprezentat utilizarea semiconductoarelor intr-un numar tot mai mare de produse cumulata cu dezvoltarea unor piete cu numar mare de consumatori, ca Asia, Europa de Est si America de Sud.

Vanzarile de semiconductoare la nivel global au scazut in al doilea trimestru cu 2% fata perioada similara a anului 2006, pana la 121 de miliarde dolari insa nivelul pietei din prima jumatate a anului a fost cu 3 miliarde de dolari peste cel din perioada similara a anului trecut, potrivit Semiconductor Industry Association (SIA).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si