Ichan detinea 3,3% din companie la data de 30 septembrie, conform documentelor existente la Securities and Exchange Commission. La presiunile miliardarului de a se concentra pe vanzari, seful Motorola, Ed Zander, a anuntat luna trecuta ca a inregistrat pentru prima oara dupa trei trimestre profit si a facut previziuni avantajoase dupa ce a redus mai bine de 5.000 de locuri de munca in cadrul companiei.

Icahn a declarat ca va cere demisia CEO-ului in cazul in care pana la sfarsitul anului unitatea de telefonie mobila nu este revigorata, a anuntat presa internationala.Cota de piata a producatorului de telefoane mobile a scazut in al treilea trimestru pana la 13,1% fata de 21,2% in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit companiei de cercetare Strategy Analytics.

iPhone-ul, produs de Apple, si Balckberry, produs de Research In Motion (RIM) au acaparat clientii americani, pe cand Nokia si Samsung au castigat pietele din afara Statelor Unite.

Zander a incercat sa obtina profit prin scaderea numarului de angajati si prin repetarea succesului inregistrat de telefonul RAZR care s-a vandut in 110 milioane de exemplare.