Grupul Vodafone a actionat in justitie operatorul de telefonie mobila T-Mobile pentru obtinerea exclusivitatii in vanzarea terminalului iPhone lansat de Apple vara aceasta, potrivit publicatiei electronice InfoWorld.
Oficialii Vodafone au spus ca prin plangerea depusa nu doresc interzicerea vanzari itelefonului. Ca raspuns, cei de la T-Mobile au declarat ca exclusivitatea obtinuta pentru vanzarea iPhone-ului in Germania nu incalca in niciun fel legile tarii.

“Avem un dispozitiv exclusiv in portofoliul nostru de produse, dar daca ne uitam la piata vom observa ca este ceva normal”, a spus purtatorul de cuvant al T-Mobile. “Important este ca ca vom vinde iPhone-ul. Nu exista nicio piedica pentru comercializarea acestui telefon”, a precizat acesta.

Vodafone nu a cerut instantei judecatoresti sa opreasca vanzarea terminalului prin intermediul T-Mobile, solicitand ca acesta sa fie vandut fara sa fie blocat in reteaua operatorului, astfel incat sa nu incalce legea competitiei pe piata, a explicat Simon Gordon, purtatorul de cuvant al grupului britanic.

T-Mobile a anuntat ca a vandut 15.000 de unitati iPhone in prima zi de la lansare, dar nu a mai furnizat cifre de atunci.

Orange, partenerul Apple din Franta, a anuntat ca planuieste sa lanseze o versiune deblocata a telefonului luna aceasta, pentru a se conforma astfel unei legi care interzice operatorului sa conditioneze vanzarea unui telefon de un operator anume. iPhone-ul va ajunge pe piata franceza pe 29 noiembrie.

Apple nu are suficiente terminale in stoc astfel incat sa poata sustine lansarea telefonului si in Spania in preajma Craciunului, potrivit companiei SevenClick, care citeaza surse din interiorul Telefonica.

Potrivit zvonurilor din piata, americanii pregatesc o versiune 3G a terminalului, care va fi lansata cel mai probabil in luna mai a anului viitor, informeaza The Register.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri