Compania Emerson Electric Co a primit marti aprobarea Comisiei Europene pentru a cumpara divizia de comunicatii integrate al Motorola Inc, pentru suma de 350 milioane de dolari in numerar, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Unitatea va deveni parte a Emerson Network Powerbusiness, consolidand pozitia companiei pe piata mondiala a comunicatiilor integrate.

Comunicatiile integarte se bazeaza pe computerele care intra in componenta anumitor masini, cum ar fi bancomatele si automatele de racoritoare.

Emerson Electric proiecteaza si furnizeaza tehnologie si servicii de inginerie pe pietele industriale, comerciale si de consum. Unitatea Motorola va asigura computere integrate specializate care controleaza echipamente mari si complexe in aplicatii precum retelele de telefonie si aparatura medicala.

"Achizitia va extinde activitatea companiei in sectorul comunicatiilor integrate", arata un comunicat emis de principala agentie de reglementare a competitiei din Uniunea Europeana.

"In orice caz, aceasta achizitie nu va produce ingrijorari legate de competitie, data fiind majorarea redusa a cotei de piata si a numarului semnificativ a competitorilor viabili, dar si capacitatea clientilor importanti de a furniza solutii de comunicatii integrate pe plan intern", mai arata acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Radiografia educatiei: cati tineri tin la diploma si merg la facultate