iPhone fara abonament: 999 euro prin T-Mobile

Operatorul T-Mobile, parte a Deutsche Telekom, va comercializa telefonul Apple iPhone cu si fara abonament in Germania, dupa ce concurentul Vodafone a obtinut in instanta interzicerea restrictionarii vanzarii terminalului printr-un contract de exclusivitate, relateaza presa internationala.

Apple iPhone va putea fi achizitionat neblocat in reteaua T-Mobile pentru 999 euro (1.478 dolari) si va fi disponibil la vanzare in toate magazinele operatorului din Germania.

Aparatul va functiona si cu alte cartele SIM decat cele ale T-Mobile, insa nu va avea active toate functiile, cum ar fi posibilitatea de a asculta muzica sau de a naviga pe internet.

T-Mobile a incheiat un contract de exclusivitate cu Apple privind comercializarea iPhone in Germania unde producatorul american nu are magazine. Pana in prezent doritorii erau nevoiti sa semneze un contract pe 24 de luni cu T-Mobile, ale carui costuri totale treceau de 1.000 euro, pentru a putea achizitiona iPhone-ul la un pret de 399 euro.

Situatia s-a schimbat dupa ce o instanta germana a dat o interdictie preliminara impotriva blocarii cartelelor SIM cu care este comercializat iPhone in reteaua T-Mobile.

Operatorul german a spus ca se va conforma deciziei instantei pana la solutionarea completa a situatiei, in instanta.

Vodafone spera la randul sau sa obtina contracte de exclusivitate privind comercializarea iPhone in Europa, dar a pierdut in fata T-Mobile in Germania, in fata O2 (parte a Telefonica) in Marea Britanie si in fata Orange (parte a France Telecom) in Franta.

In Marea Britanie telefonul costa 269 lire (555 dolari) pe baza unui contract pe 18 luni care costa cel putin 35 de lire pe luna. In Franta Apple iPhone va fi comercializat incepand cu sfarsitul acestei luni.

Si operatorul german Debitel a facut o plangere la autoritatea in comunicatii din Germania impotriva T-Mobile, argumentand ca nu este acceptabil ca operatorul german sa conditioneze utilizarea iPhone doar in reteaua proprie.

Apple a lansat iPhone in iunie pe piata din SUA, iar la inceputul lui septembrie a anuntat ca a depasit pragul de un milion de unitati vandute, cu cateva saptamani inainte de termenul planificat. Oficialii companiei estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2008 vor fi vandute peste zece milioane de unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Google Maps testează o nouă opțiune cu care își propune să ajute șoferii
Setari Cookie-uri