Fujitsu: Scadere cu 62% a profitului net

Compania japoneza Fujitsu Ltd a raportat joi o scadere de 62% a profitului net in al doilea trimestru din 2007, din cauza unei scaderi a vanzarilor in divizia de hard diskuri si microcipuri, pastrandu-si estimarile pe anul curent sub asteaptarile pietei, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Compania japoneza, ce produce de asemenea telefoane mobile si PC-uri, a raportat un profit net de 5,44 miliarde yeni (50 milioane dolari) in perioada iulie-septembrie, fata de 14,18 miliarde yeni in 2006.

Compania Fujitsu, ce concureaza in domeniul serviciilor IT cu nume precum International Business Machines Corp (IBM) si Electronic Data Systems Corp, se lupta cu o scadere a marjelor de profit in sectorul microcipurilor si hard diskurilor, incearcand sa concentreze mai multe resurse in sectorul de consultanta si cel al serverelor.

Fujitsu, ce urmareste o crestere pe piata din Europa si SUA, isi mentine estimarile anuale de profit la 65 miliarde yeni, sub estimarile a 14 analisti citati de Reuters, de 71,94 miliarde yeni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri