Firma WIK-Consult GmbH va oferi Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei(ANRCTI) servicii de consultanta in valoare de doua milioane euro pentru analizarea pietei romanesti de comunicatii, printr-un program Phare

Implementarea acestui proiect urmeaza sa se desfasoare pe o perioada de 12 luni, din noiembrie 2007 pana in noiembrie 2008. Scopul contractului este sa asigure reglementatorului pietei de comunicatii din Romania asistenta tehnica si training in procesul de definire si analiza a pietelor relevante din sectorul comunicatiilor electronice.

Un alt scop consta in stabilirea masurilor de reglementare adecvate si in procesele de consultare la nivel national si european cu privire la pietele relevante analizate, care trebuie efectuate potrivit obligatiilor ce revin Romaniei ca stat membru al Uniunii Europene.

Prin acest proiect WIK-Consult GmbH isi propune sa revizuiasca definirea pietelor relevante din sectorul romanesc de comunicatii electronice, sa evalueze nivelul concurentei pe pietele relevante definite si sa identifice eventualii furnizori cu putere semnificativa.

De asemenea, consultantul va putea oferi recomandari privind mentinerea, modificarea sau retragerea masurilor de reglementare deja impuse sau impunerea unor noi obligatii in sarcina furnizorilor cu putere semnificativa, precum si sa ofere asistenta pe parcursul procedurilor de consultare nationala si de notificare a Comisiei Europene si a autoritatilor nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Pana la sfarsitul anului, ANRCTI va publica Planul operational de revizuire a pietelor relevante din sectorul comunicatiilor electronice din Romania, care va cuprinde calendarul activitatilor de definire, analiza si reglementare a acestor piete, stabilit impreuna cu echipa de consultanti ai WIK si Gibson, Dunn & Crutcher in etapa de planificare a proiectului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Incasarile Orange Romania au scazut in trimestrul al doilea