Grupul de telecomunicatii, Alcatel-Lucent a anuntat luni semnarea unor acorduri cu operatorii China Mobile si China Unicom in valoare de 750 milioane euro pentru furnizarea de solutii si servicii de comunicatii mobile, transmite Reuters, citat de NewsIn.

Reprezentantii companiei au precizat ca aproximativ 60% din aceste acorduri au reprezentat noi contracte. Contractul semnat cu operatorul de telefonie China Mobile se ridica la 600 milioane euro, urmat de cel cu China Unicom la 150 milioane euro, fapt ce le va permite companiilor sa isi mareasca acoperirea retelelor mobile pentru a face fata cererii mari de servicii de telefonie mobila pe piata din China.

Alcatel-Lucent, care a oferit de trei ori la rand avertizari privind scaderea profitului de la fuziunea din decembrie 2006, a raportat un profit operational de 70 de milioane de euro (echivalentul a 100,8 milioane de dolari) in trimestrul care s-a incheiat la 30 septembrie, fata de un profit operational de 430 de milioane de euro, inregistrat anul trecut. Profitul operational ajustat a depasit estimarile, analistii asteptand o pierdere de 2,1 milioane de euro.

Compania a luat nastere in luna decembrie a anului trecut, prin preluarea companiei americane Lucent de catre Alcatel, din Franta. Grupul a intampinat probleme din cauza costurilor provocate de fuziune si incertitudinile care planeaza in jurul procesului de integrare a productiei.

Alcatel-Lucent este lider de piata pe segmentul de echipamente pentru retelele de telefonie fixa si servicii asociate, insa este in urma Ericsson in privinta dispozitivelor pentru telecomunicatii mobile. Actiunile Alcatel-Lucent s-au depreciat cu aproximativ 40% de la inceputul lui 2007, inregistrand una dintre cele mai slabe evolutii din sectorul tehnologic din Franta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Nokia cumpara Alcatel - Lucent cu peste 15 MLD. euro