Orange, parte a France Telecom, estimeaza ca va comercializa in Franta aproape 100.000 de terminale Apple iPhone, de la introducerea pe piata a produsului care va incepe miercuri si pana la sfarsitul anului.
"Tinta de vanzari este de putin sub 100.000 de unitati pana la sfarsitul anului", a spus presedintele si directorul executiv al France Telecom, Didier Lombard, intr-un interviu acordat Europe 1 radio, scrie sursa citata. Prin operatorul Orange, terminalul va costa in Franta 399 euro, printr-un abonament pe doi ani care incepe de la 49 euro pe luna. Pentru contractul pe 12 luni abonamentul va costa cu 4,50 euro mai mult decat cel mentionat anterior.

De asemenea, oficialul France Telecom a declarat ca Orange va oferi telefonul deblocat la un pret "semnificativ mai mic" decat pretul de vanzare fara abonament din Germania, 999 euro, oferit de operatorul T-Mobile, parte a Deutsche Telekom.

Comercializarea terminalul Apple iPhone in Franta, prin Orange, va incepe miercuri seara, desi initial lansarea era programata pentru joi. Telefonul Apple iPhone a fost deja comercializat in Franta, incepand cu 24 octombrie, de catre site-ul phoneandphone.com, inainte de vanzarea iPhone in spatiul francez de catre Apple, prin Orange, furnizorul sau exclusiv. Magazinul online nu a mai vandut telefonul din cauza presiunii exercitate de avocatii de la Apple, anuntand in final ca va suspenda vanzarea iPhone pana la punerea oficiala in vanzare a terminalului pe piata europeana. Ulterior phoneandphone.com a reluat vanzarile terminalului Apple iPhone.

Primele state europene in care s-a inceput vanzarea iPhone, la 9 noiembrie, au fost Germania - prin operatorul T-Mobile si Marea Britanie - prin operatorul O2. Terminalul Apple a fost lansat pentru prima data in Statele Unite, in data de 29 iunie, iar de atunci s-au comercializat peste 1,4 milioane de exemplare. In Statele Unite telefonul Apple iPhone se comercializeaza exlusiv prin operatorul AT&T Inc.

Apple iPhone se comercializeaza si in Romania, incepand cu 5 octombrie, dar nu printr-o retea unica. Telefonul se gaseste la mai multe magazine online, cu preturi de circa 600 de euro, fara TVA. Apple a vandut 270.000 de unitati iPhone in doua zile de la lansare si apreciaza ca va vinde peste zece milioane de unitati pana la sfarsitul anului 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri