Cresterea rapida a pietei telefoanelor mobile, cel mai mare sector din lume pe segmentul de aparatura electronica, isi va pastra nivelul in trimestrul al patrulea, datorita perioadei sarbatorilor de iarna, potrivit analistilor Gartner, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
"Consider ca perioada Craciunului va fi una foarte buna, cu o crestere de 10% pana la 15% fata de anul trecut. Vanzarile anuale au fost prevazute sa atinga ultimele asteptari de 1,13 miliarde telefoane, sau chiar putin mai mult", a declarat analistul Gartner, Carolina Milanesi.

Aceasta a adaugat ca Europa de Vest ar trebui sa aiba vanzari bune, sustinute de noile modele ale unor companii mari precum Nokia si Sony Ericsson, in timp ce o crestere viguroasa se asteapta sa continue pe pietele din Africa si Asia ."India si China nu arata nici un semn de scadere a vanzarilor", a precizat Carolina Milanesi.

Distribuitorii de telefoane au avut in trimestrul iulie-septembrie vanzari de 289 milioane de telefoane mobile, cu o cerere mare venita din Asia si Africa, ridicand vanzarile la 15% fata de anul trecut, procent ce nu se va schimba mult in trimestrul in curs.

Reprezentantii furnizorilor de telefoane mobile au spus ca in perioada octombrie-decembrie piata va creste cu mai mult de 10% fata de anul trecut.

Producatorul de telefoane, Nokia a inregistrat in al treilea trimestru o cota de piata in crestere cu trei procente la 38,1%, fata de anul trecut cand a avut 35,1%. Compania finlandeza detine conducerea pe pietele statelor in curs de dezvoltare printre care China si India. Nokia a inregistrat un profit in crestere la 22,2% pe segmentul de telefoane mobile, in timp ce rivalii Samsung si Sony Ericsson au avut 12,3%, respectiv 12,6%.

Compania sud-coreeana Samsung a depasit Motorola cu 14,5%, comparativ cu 13,1% pentru compania americana, potrivit Gartner. Potrivit analistilor, Sony Ericsson si LG Electronics si-au crescut cota de piata la 8,8%, respectiv 7,1%.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri