Compania de telefonie mobila Vodafone Group Plc a primit marti aprobarea Comisiei Europene pentru a cumpara subsidiarele din Italia si Spania ale companiei suedeze de telecomunicatii Tele2 AB, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Achizitia, in valoare de 775 milioane euro (1,2 miliarde dolari), va permite companiei Vodafone, cel mai mare operator telefonic din lume din punct de vedere al vanzarilor, sa furnizeze servicii de internet pe banda larga in Italia si Spania. Vodafone ofera deja acest tip de servicii in Marea Britania, Germania si Franta.

Principala autoritate de reglementare a competitiei din Uniunea Europeana a anuntat ca cele doua companii se suprapun pe piata de retail numai in cazul serviciilor de telefonie fixa din Italia si Spania.
"Examinarea tranzactiei de catre Comisie a aratat ca participatia combinata pe acele piete va fi limitata, sub 10%, si ca majorarea cotei de piata a Vodafone va fi limitata", a aratat aceasta.

Tele2 Italia avea la 30 iunie peste 2,6 milioane clienti, incluzand peste 400.000 de abonati la serviciile pe banda larga. Tele2 Spania avea, la aceeasi data, 550.000 de clienti si peste 240.000 de abonati la serviciile pe banda larga.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri