Google vrea sa investeasca in productia de energie electrica regenerabila

Compania de servicii si de publicitate pe internet Google Inc a anuntat marti ca intentioneaza sa cheltuiasca in urmatorii ani sute de milioane de dolari pentru a sustine productia de energie electrica regenerabia la un pret redus, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

In cadrul proiectului, cunoscut sub numele de "Energie Regenerabila mai Ieftina Decat Carbunele", sunt angajati ingineri, iar compania vrea sa atraga investitori care sa finanteze construirea centralelor solare, eoliene, geotermale si alte noi tehnologii, a mai anuntat Google.

Google se foloseste de cresterea puternica capitalului disponibil, de renumele mondial al marcii si de sporirea capitalizarii de piata, pentru a promova energia alternativa. Conducatorii companiei considera ca este un moment bun pentru a investi in cercetare pentru a reduce costurile energiei.

"Scopul nostru este sa producem un gigawatt de energie regenerabila mai ieftin decat cel produs de carbune. Suntem increzatori in faptul ca acest lucru va fi posibil in cativa ani", a declarat co-fondatorul si presedintele Google, Larry Page.

Un gigawatt poate alimenta un oras de marimea metrolpolei San Francisco.

Masurile Google vin in contextul scumpirii petrolului pana aproape de 100 dolari/baril. De asemenea, in cazul carbunelui, care produce 40% din energia electrica mondiala, au aparut noi reglementari si presiuni legate de protectia mediului, care ar putea duce la o crestere a preturilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri