Maguay, distribuitor si integrator de sisteme IT estimeaza ca piata de servere va ajunge anul viitor la 10.000 de servere veritabile (de calitate superioara), astfel incat compania isi propune mentinerea cotei de 10% din piata, a declarat Eduard Pughin, manager operational.

Pentru anul in curs, compania vizeaza o cifra de afaceri de 10 milioane de euro, in crestere fata de 2006, cand a raportat 7 milione de euro.

Maguay isi propune pentru anul viitor o cifra de afaceri de 12 milioane euro, din care o treime va fi reprezentata de solutiile de stocare, o treime sistem building si restul de vanzarile de laptopuri, segment nou in portofoliul companiei.

De asemenea, Maguay prognozeaza pentru anul viitor ca va vinde intre 6.000 si 8.000 de statii desktop pe o piata calculata la 600.000 unitati, cu o valoare estimata la 5000-6000 euro pe unitate. Pe segmentul de notebook-uri compania preconizeaza ca in 2008 va vinde 4000 de unitati din gama eXpert BOOK, a spus Eduard Pughin.

Compania a lansat o linie de notebook-uri configurabile cu preturi intre 800 si 1100 euro pe care le va vinde pe piata atat prin parteneri cat si in retail. Produsele deschid un segment nou pentru Maguay si se adreseaza companiilor si utilizatorilor individuali. Eduard Pughin a afirmat ca se gandeste ca pe viitor sa ofere clientilor posibilitatea de a configura notebook-urile si de a plasa comanda online.

“Ne propunem ca in primul an sa deservim intre 3.000 si 5.000 de utilizatori pe canalul traditional, retail si prin partenerii de livrare de solutii hardware”, a adaugat Eduard Pughin.

Maguay importa si distribuie in Romania produsele unor marci consacrate la nivel international precum Chieftec, Enlight, Funkwerk, iiyama, PNY, Promise, Quantum, QLogic, Symantec si Transcend. Activitatea principala o constituie implementarea proiectelor IT complexe si asamblarea de sisteme sub brand propriu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
2019, anul in care antreprenorii vor concura mai mult pentru fonduri
Setari Cookie-uri