Traficul realizat in retele fixe publice din Romania a ajuns in prima jumatate a anului 2007 la 4.305,0 milioane minute, in scadere cu 10% fata semestrul al doilea al anului precedent, ca urmare a scaderii traficului de voce local, arata Raportul final de date statistice al sectorului de comunicatii electronice pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2007, publicat de ANRCTI.
Traficul de voce originat in retelele publice mobile isi mentine trendul ascendent, inregistrand o crestere de 24% fata de semestrul al doilea al anului trecut, se arata in raport.

De asemenea, traficul de voce prin retelele proprii catre alte retele fixe a inregistrat o crestere de 15% in primul semestru al anului 2007 fata de semestrul al doilea al anului trecut, in timp ce traficul de voce local a inregistrat o scadere de 15% in aceeasi perioada, arata Raportul final de date statistice al sectorului de comunicatii electronice pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2007.

Traficul total de voce realizat de utilizatorii furnizorilor de servicii de telefonie fixa din Romania, fie prin retelele publice fixe proprii, fie prin retele unor terti, era de 3,9 miliarde minute, inregistrand o scadere cu aproximativ 8% fata de sfarsitul anului trecut.

In primul semestru al anului 2007, traficul total realizat in retelele mobile de telefonie (exclusiv roaming) a atins valoarea de 9,7 miliarde minute, ponderea cea mai mare fiind detinuta de traficul catre retelele proprii (79,3%), valoare mai mare cu 25,8%, fata de perioada precedenta. Traficul catre alte retele mobile de telefonie reprezinta 15,5% din totalul de trafic realizat in retelele mobile, urmat de traficul catre retelele fixe de telefonie (3,2%) si de traficul catre retele internationale (2%), fiecare segment inregistrand cresteri comparativ cu perioada anterioara.

Media lunara a traficului de voce originat de catre un utilizator al serviciilor de telefonie mobila a crescut cu 8 minute, ajungand la o ora si 23 de minute, datorita unei rate semestriale de crestere a volumului de trafic de voce de 24%, superioare ratei de crestere de 12% a numarului de utilizatori .

Si in ceea ce priveste utilizarea altor tipuri de servicii s-au constatat cresteri semnificative. Astfel, traficul de mesaje scrise din perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2007 a crescut cu 27% fata de traficul inregistrat in semestrul al doilea din 2006 si cu 40% fata de aceeasi perioada a anului 2006, rezultand o medie de 13 mesaje scrise pe utilizator transmise lunar. Dupa scaderea inregistrata in a doua jumatate a anului 2006, traficul de mesaje multimedia a crescut cu 40% in primele sase luni din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri