In decembrie 2006 numarul de utilizatori de servicii de telefonie mobila era de 17,4 milioane, din care numarul utilizatorilor cu abonament ajungea la 5,9 milioane iar cei pe baza de cartele preplatite (cartele de SIM active) erau in numar de 11,5 milioane.

Dintre cei doua milioane de noi utilizatori inregistrati la mijlocul anului, 70% au ales serviciile de telefonie mobila furnizate pe baza de cartele preplatite, mai mult cu 1,5 milioane de cartele SIM fata de 31 decembrie 2006, furnizate pe baza de abonamente lunar, reprezentand o evolutie numarului de utilizatori cu abonament lunar de 11%, respectiv a numarului de utilizatori pe baza de cartele preplatite de 13%.

Utilizarea serviciilor de telefonie mobila pe baza de cartele preplatite continua sa-si consolideze pozitia ca pondere in numarul total de utilizatori in comparatie cu utilizarea serviciilor pe baza de abonament. Astfel, la mijlocul anului 2007, 66,5% din numarul total de cartele SIM corespundeau utilizatorilor de servicii de telefonie mobila preplatite, in timp ce 33,5% corespundeau numarului de abonamente la serviciile de telefonie mobila.

Citeste si:

Din cei 6,5 milioane de utilizatori cu abonament lunar raportati la data de 30 iunie 2007, doua treimi erau persoane fizice circa 4,4 milioane, iar o treime erau persoane juridice, 2,2 milioane.

Unui abonat persoana fizica ii este alocat in medie un numar de 1,3 cartele SIM , valoare care se mentine constanta fata de 31 decembrie 2006, in timp ce la nivel de persoane juridice, se utilizeaza in medie 4,6 cartele SIM pe baza de abonament, in crestere usoara fata de sfarsitul anului trecut cand se utilizau in medie 4,4 cartele SIM pe baza de abonament.

Raportul ANRCTI prezinta principalii indicatori si evolutiile inregistrate pe segmentele de telefonie fixa si mobila, acces la internet, servicii de retransmisie a programelor audiovizuale, servicii de linii inchiriate si transmisiuni de date din Romania pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie a anului 2007. Raportul de date statistice este realizat pe baza datelor raportate de aproape 2.000 de furnizorii de retele sau servicii de comunicatii electronice care au fost operationali in prima jumatate a anului 2007.