Grupul grec de telecomunicatii OTE si-a marit cu 0,25 puncte participatia la operatorul de telefonie mobila Cosmote, la 90,33%, prin achizitia de actiuni la Bursa de la Atena, a anuntat compania elena intr-un comunicat.

Pe 5 decembrie OTE a achizitionat prin intermediul Bursei din Atena 831.075 de actiuni Cosmote pentru 21,8 milioane euro, adica 26,25 euro pe actiune. Inainte de tranzactie, participatia OTE la Cosmote era de 90,08%, in timp ce dupa tranzactie, participatia a urcat la 90,33%.

OTE s-a oferit, in prima parte a lunii noiembrie, sa plateasca 26,25 euro pe actiune pentru pachetul de 32,2% din Cosmote pe care nu il detinea inca, urmarind o preluare totala.

Intensificarea competitiei si lipsa castigurilor unice au afectat profitul OTE din al treilea trimestru, insa cea mai mare companie de telecomunicatii din Grecia estimeaza ca achizitia completa a subsidiarei sale Cosmote va sustine castigurile viitoare.

Vanzarile grupului au crescut cu 9,7%, la 1,63 miliarde euro, datorita performantelor subsidiarei Cosmote si a majorarii vanzarilor companiei de retail Germanos, achizitionata recent.

Grupul OTE detine 54,01% din actiunile companiei Romtelecom, in timp ce statul roman controleaza restul.