Operatorul de telecomunicatii Vodafone Romania isi extinde serviciile 3G broadband, la viteze de pana la 3,6 Mbps, in 232 de localitati, aceste servicii acoperind in prezent circa 40% din populatia Romaniei.

"Pe masura ce piata de comunicatii mobile din Romania se dezvolta, asistam la o crestere a cererii pentru servicii de date in banda larga. Vodafone a inregistrat o crestere a numarului de utilizatori de servicii de date mobile broadband, de la lansarea acestora pe piata romaneasca, si ne asteptam ca aceasta tendinta sa se mentina si anul viitor. De aceea, extinderea retelei de acoperire a serviciilor 3G broadband ramane pentru noi o directie de dezvoltare importanta (...) Astazi, acoperirea serviciilor Vodafone 3G broadband este de aproximativ 40% din populatia Romaniei", a declarat CEO Vodafone Romania, Liliana Solomon.

Serviciile Vodafone 3G broadband sunt disponibile in zece noi orase din tara: Suceava, Botosani, Ramnicu-Valcea, Calarasi, Slobozia, Drobeta-Turnu Severin, Targu-Jiu, Focsani, Miercurea Ciuc si Piatra Neamt. Astfel, clientii Vodafone au acces in prezent la serviciile 3G broadband in 58 de orase, incluzand toate resedintele de judet. De asemenea, aria de acoperire a serviciilor 3G broadband cuprinde zonele turistice montane, statiunile de pe litoral, precum si numeroase localitati din apropierea capitalei.

Pana la 31 ianuarie 2008, clientii Vodafone Romania au o reducere de 50% la abonamentul 3G broadband in primele trei luni, pentru abonamentele incheiate pe doi ani. Pentru abonamentele cu 1 GB, 4 GB si 8 GB de trafic inclus, incheiate pe 2 ani, cardul de date Vodafone Mobile Connect, sau modem-ul USB Vodafone Smart Modem, este oferit clientilor gratuit. Intre 7 decembrie si 31 ianuarie 2008, clientii beneficiaza de trafic lunar suplimentar, pe viata, pentru toate abonamentele 3G broadband.

Serviciile 3G broadband - HSDPA sunt disponibile si in roaming prin 33 de operatori, in 26 de tari si teritorii precum Germania, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Franta, Belgia, Austria, Bulgaria, Finlanda, Ungaria, Hong Kong, Elvetia, Olanda, Grecia, Italia, Irlanda, Polonia, Danemarca, Croatia, Israel, Noua Zeelanda, Japonia, Luxemburg, Suedia, SUA si Malta.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 8,579 milioane de clienti, la 30 septembrie 2007. Vodafone este cel mai mare grup international de comunicatii mobile, cu divizii in 25 de tari de pe cinci continente si 241 de milioane de clienti, la care se adauga 39 de retele partenere.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Operatorii telecom, jupuiti de stat in 2019: cu cat vor plati mai mult