Best Distribution, furnizor de jocuri pentru retailerii si distribuitorii din Romania, isi propune sa devina distribuitor oficial pentru consola Xbox 360, produsa de Microsoft, a spus Andreea Allardin, general manager al companiei, precizand ca, in Romania, niciunul dintre vanzatorii consolei nu detina distributie oficiala.
CD Media, compania din Grecia care a achizitionat in luna noimberie 40% din actiunile Bet Distribution, detine deja drepturi exclusive pentru distributia Microsoft (Xbox, Xbox 360, PC).

Best Distribution estimeaza pana la finele anului 2007 o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, in crestere cu 55% fata de anul trecut, au declarat oficialii companiei si preconizeaza pentru 2008 afaceri de 4,9 milioane de euro.

„Dupa un an 2006 sacrificat, am inceput 2007 frumos, cu co crestere a cifrei de afaceri de 55% fata de anul precedent”, a declarat managerul general, Andreea Allardin.

Compania a inregistrat vanzari „surprinzatoare” pentru consolele next generation (Xbox 360, Play Station Portable Slim, Wii), asteptand sa depaseasca peste 1000 de unitati vandute la 1 ianuarie, a spus managerul general. Pentru modelul PlayStation 2 s-a observat o scadere a vanzarilor cu 10% -15%, potrivit oficialului Best Distribution.

In primele noua luni ale anului in curs cel mai bine vandut joc la Best Distribution a fost World of Warcraft, pentru care furnizorul a vandut peste 20 mii de carduri prepaid. „In decembrie asteptam sa se sparga topul si sa intre FIFA si Need For Speed Pro Street in primele patru pozitii” declarat Andreea Allardin.

Cat priveste tranzactia dintre RTC si compania greaca CD Media pentru actiunile Best Distribution, grecii au preluat in luna noiembrie 40% din distribuitorul roman de jocuri, urmand ca in sase luni sa isi exercite optiunea pentru restul de 60%. Potrivit managerului general Best Distribution, RTC nu isi va exercita dreptul de rascumparare pentru cele 40% din actiuni, astfel incat anull viitor Best Distribution va intra integral in proprietatea CD Media.

Best Distribution a lansat oficial in Romania jocul Need For Speed Pro Street (NFS Pro Street). Versiunea anterioara a NFS a reusit sa genereze vanzari de peste 100 mii de euro, devenind unul dintre cele mai importante titluri din portofoliul Best Distribution. „Versiunea actuala a NFS va genera vanzari cu pana la 40 de procente mai mari decat predecesoarea sa”, a declarat Andreea Allardin. Aeasta estimare este facuta in baza vanzarilor in crestere pe piata romaneasca de jocuri video si hardware aferent, potrivit reprezentantului Best Distribution.

Best Distribution are o cota de aproximativ 65% pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC. Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2005 a fost achizitionata de grupul RTC de la trei tineri intreprinzatori, actionari majoritari fiind Robert Coman si Teo Paduraru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri