Ministerul Comunicatiilor ÅŸi Tehnologiei Informatiei a inaugurat vineri Retelele Electronice ale Comunitatilor Locale din proiectul Economia Bazata pe CunoaÅŸtere din doua localitati din judetul Hunedoara, investitia in opt localitati din judet urmand sa fie de 1,5 mil lei, potrivit unui comunicat.
Lansarile celor doua retele au avut loc in localitatile Baru si Salasu de Sus, judetul Hunedoara in prezenta ministrului Iuliu Winkler, precum si a sefului biroului Bancii Mondiale in Romania, Benoit Blarel. Alaturi de comunele Baru si Salasu de Sus, in judetul Hunedoara mai sunt informatizate prin proiectul MCTI comunele Lelese si Ilia si orasele Uricani, Calan, Petrila si Geoagiu.

"Proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere" va contribui la cresterea competitivitatii localitatilor din Hunedoara implicate in aceasta initiativa. Relansarea socio-economica a judetului a constituit una dintre preocuparile mele principale de-a lungul carierei politice si sunt multumit ca acest nou proiect, la care am putut contribui si eu, se alatura listei de proiecte destinate judetului Hunedoara", a declarat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler.

Hunedoara se numara printre judetele cu cea mai ridicata investitie a proiectului Economia Bazata pe Cunoastere, constand din echipamente IT&C si plata costului abonamentului la Internet in cele opt localitati, in urmatorii trei ani.

Incepand cu luna decembrie, toate cele 255 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale realizate in cadrul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere vor fi deschise publicului larg, oferind servicii de baza si cu valoare adaugata pentru dezvoltare durabila: servicii publice furnizate prin mijloace electronice, educatie asistata de computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului, precum si acordarea de finantari nerambursabile pentru stimularea intreprinderilor mici si mijlocii si utilizarea tehnologiei in dezvoltarea afacerilor.

Prin proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere" se instaleaza in aproximativ 20% din mediul rural si mic urban Retele Electronice ale Comunitatilor Locale. De proiect beneficiaza peste 1.800.000 de cetateni din comune, sate si orase sub 30.000 de locuitori. Proiectul este finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, avand un buget total de 69,4 milioane dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri