Lansarile celor doua retele au avut loc in localitatile Baru si Salasu de Sus, judetul Hunedoara in prezenta ministrului Iuliu Winkler, precum si a sefului biroului Bancii Mondiale in Romania, Benoit Blarel. Alaturi de comunele Baru si Salasu de Sus, in judetul Hunedoara mai sunt informatizate prin proiectul MCTI comunele Lelese si Ilia si orasele Uricani, Calan, Petrila si Geoagiu.

"Proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere" va contribui la cresterea competitivitatii localitatilor din Hunedoara implicate in aceasta initiativa. Relansarea socio-economica a judetului a constituit una dintre preocuparile mele principale de-a lungul carierei politice si sunt multumit ca acest nou proiect, la care am putut contribui si eu, se alatura listei de proiecte destinate judetului Hunedoara", a declarat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler.

Hunedoara se numara printre judetele cu cea mai ridicata investitie a proiectului Economia Bazata pe Cunoastere, constand din echipamente IT&C si plata costului abonamentului la Internet in cele opt localitati, in urmatorii trei ani.

Citeste si:

Incepand cu luna decembrie, toate cele 255 de Retele Electronice ale Comunitatilor Locale realizate in cadrul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere vor fi deschise publicului larg, oferind servicii de baza si cu valoare adaugata pentru dezvoltare durabila: servicii publice furnizate prin mijloace electronice, educatie asistata de computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului, precum si acordarea de finantari nerambursabile pentru stimularea intreprinderilor mici si mijlocii si utilizarea tehnologiei in dezvoltarea afacerilor.

Prin proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere" se instaleaza in aproximativ 20% din mediul rural si mic urban Retele Electronice ale Comunitatilor Locale. De proiect beneficiaza peste 1.800.000 de cetateni din comune, sate si orase sub 30.000 de locuitori. Proiectul este finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, avand un buget total de 69,4 milioane dolari.