In ‘razboiul browser-elor’, grupul norvegian Opera Software acuza Microsoft de concurenta neloiala incalcand in acest fel legile concurentei europene, informeaza publicatia franceza Les Echos.
Opera Software, creatorul browser-ului de navigare online Opera, a solicitat Comisiei Europene sa ia masuri de oprire a practicilor de concurenta neloiala din partea principalului sau rival, Microsoft. Grupul norvegian a cerut ca Microsoft sa vanda separat browser-ul Internet Explorer de sistemul de operare Windows, permitand astfel instalarea altor navigatori, rivali ai Explorer, cum ar fi Opera.

Conform reprezentantilor Opera Software, Microsoft incalca regulile europene de concurenta, impiedicand in acelasi timp si interoperabilitatea cu ceilalti navigatori Web.

De asemenea, grupul american Microsoft a fost penalizat, in luna septembrie a acestui an, de Comisia Europeana cu o amenda de o jumatate de milion de euro, din cauza concurentei neloiale in sectorul cititoarelor multimedia.

Browser Cota de piata

Internet Explorer 86%
Mozilla Firefox 11,5%.
Safari (produs de Apple) < 2%
Opera (produs de Opera Softwar) < 2%

Sursa: Internet OneStat.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri