Operatorul de telefonie mobila Orange Romania deschide un centru de training in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei din Bucuresti.

"Prin deschiderea centrului de training ne dorim sa participam la formarea profesionala a studentilor, viitori ingineri. Este important pentru studenti sa aiba acces la cele mai noi tehnologii si sa interactioneze cat mai mult cu specialisti din domeniul telecomunicatiilor. Investitia totala in Orange Education Program este de peste 500.000 euro si ne dorim sa extidem proiectul la cat mai multe universitati din tara", a declarat directorul tehnic Orange Romania, Thierry Souche.

In centrul de training studentii au acces la o biblioteca, la o sala unde vor tine cursuri specialisti Orange si un laborator unde pot realiza lucrari practice si pot studia diverse echipamente de telecomunicatii.

In parteneriat cu Alcatel-Lucent, Orange a realizat o retea GSM experimentala care face legatura intre universitatile tehnice din Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca, pentru ca studentii sa vada cum functioneaza o retea GSM. De asemenea, in cadrul centrului exista acces la Internet prin WiFi si telefonie fixa prin Home & Office Pack, pachetul de servicii integrate de la Orange.

Acest program se incadreaza in proiectul Orange Education Program, prin care vor fi indrumati si pregatiti viitorii specialisti in telecomunicatii. Prin intermediul acestui program 18 studenti de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei au beneficiat anul trecut de burse pentru intreg anul universitar, iar in acest an numarul lor a crescut la 30.

Operatorul de telefonie mobila Orange Romania, parte a grupului France Telecom estimeaza ca va incheia anul 2007 cu venituri de 1,2 miliarde euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut. La finalul lui septembrie compania a ajuns la 9,31 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Romanii, pe ultimul loc in UE dupa participarea la traininguri
Setari Cookie-uri