Philips, care este cel mai mare producator de echipament de iluminat din lume, unul dintre primii trei producatori de echipament medical si cel mai mare producator de electrocasnice din Europa, a declarat ca spera sa finalizeze aceasta tranzactie in primul trimestru din 2008.

"Realizarea acestor investitii va sustine extinderea afacerilor noastre in divizia de monitorizare a pacientilor", a declarat directorul executiv al diviziei Philips Healthcare, Steve Rusckowski, intr-un comunicat.

Consiliul de administratie al Visicu sustine aceasta oferta, conform comunicatului.

Philips a adaugat ca intentioneaza sa isi intareasca divizia de productie de sisteme medicale prin achizitii. In octombrie, Philips a avertizat ca aceasta divizie nu va atinge obiectivele stabilite pentru 2007 din cauza unor modificari ale reglementarilor in Statele Unite ale Americii.

Citeste si:

Divizia, care concureaza cu GE Healthcare si Siemens Medical Solutions, se afla la baza strategiei Philips de a deveni o companiei cu o marja de profit mai ridicata.

Visicu, producator de sisteme de monitorizare a sanatatii pacientilor aflati in sectiile de terapie intensiva, a obtinut venituri de 30,2 milioane dolari in 2006, in crestere cu 65% fata de 2005.

Sistemul sau eICU permite angajatilor in spitale sa monitorizeze semnele vitale ale pacientilor prin intermediul unui centru de monitorizare.