"Pentru piata din Moldova nu avem asteptari mari ci vrem doar sa ne facem cunoscuti. Insa in ceea ce priveste Romania si Bulgaria ne asteptam la o crestere cu 30% a vanzarilor in 2008, iar in acest sens am demarat mai multe campanii de marketing", a mai spus reprezentantul companiei.

Potrivit reprezentanilor companiei, Adobe Systems Romania avea in septembrie 2006, o echipa de 32 de oameni, iar anul acesta a ajuns la un numar de 70 de angajati. Pentru 2008, Adobe doreste sa ajunga la un numar de 110 angajati.

Magda Neagu a mai spus ca piata din Europa a fost o surpriza din punct de vedere al vanzarilor inregistrate sarind de un miliard de dolari in 2007 si a reusit totodata sa depaseasca Japonia si zona asiatica. "Pentru Europa de Est s-au facut investitii foarte mari anul acesta prin deschiderea a cinci birouri in Polonia, Cehia, Rusia si inclusiv biroul de vanzari din Romania, iar in ianuarie urmeaza un nou birou in Turcia", a mai spus Neagu.

Citeste si:

Pe piata locala Adobe Systems Romania vinde doar prin parteneri ca Iris si Romsym Data care au avut ca rezultate financiare cresteri de 100% . Adobe Systems Inc a raportat o crestere cu 21% a profitului net in trimestrul al patrulea din 2007, datorita vanzarilor la aplicatiile de design. Profitul net a crescut la 222 milioane dolari, sau 38 de centi pe actiune, in al patrulea trimestru ce s-a incheiat pe 30 noiembrie, fata de 183 milioane dolari sau 30 de centi pe actiune, in 2006. Venitul a crescut cu 34%, la 911 milioane dolari, datorita vanzarilor la aplicatii de editare foto, web site-uri si grafica.

Estimarile Adobe cu privire la venitul din primul trimestru din 2008 sunt intre 855 si 885 milioane de dolari.