Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) ar putea amenda RCS&RDS cu pana la 5% din cifra de afaceri pentru nerespectarea tarifului de interconectare reglementat, potrivit unui comunicat al autoritatii.
"Vom sanctiona compania RCS&RDS cu amenda contraventionala in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri daca, pana la data de 25 ianuarie 2008, nu va face toate demersurile necesare modificarii acordurilor de interconectare incheiate cu ceilalti operatori si nu va practica tariful impus de ANRCTI pentru serviciile de terminare a apelurilor in reteaua proprie", a declarat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

In notificarea transmisa RCS&RDS, ANRCTI acorda furnizorului un termen limita pana la care acesta trebuie sa amendeze toate acordurile de interconectare incheiate inainte de data de 8 august 2007 in ceea ce priveste cuantumul tarifului perceput pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS. In notificare se mentioneaza ca "nerespectarea conditiilor impuse de autoritatea de reglementare (...) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri".

In luna august 2007, ANRCTI a comunicat furnizorului de servicii de telefonie, RCS&RDS, ca este obligat sa practice un tarif de maxim 1,15 eurocenti pe minut pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS. In plus, compania trebuia sa publice pe pagina sa de internet anumite informatii referitoare la punctele de acces la reteaua sa, sa transmita ANRCTI o copie dupa fiecare dintre cererile de interconectare si dupa fiecare dintre cererile de modificare, completare sau retragere a solicitarii initiale, in termen de doua zile de la data primirii acestora.

De asemenea, ANRCTI impunea furnizorului un termen maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare de doua luni de la data primirii de catre RCS&RDS a unei cereri in acest sens. Pentru a verifica respectarea obligatiilor impuse, ANRCTI a solicitat RCS&RDS in mai multe randuri informatii privind tariful perceput pentru furnizarea serviciului de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor, informatii privind demersurile intreprinse in vederea aplicarii noului tarif de interconectare, precum si solicitarile primite din partea furnizorilor cu care compania avea incheiate acorduri de interconectare inainte de data emiterii deciziei.

In ultimele luni, ANRCTI a primit sesizari de la mai multi furnizori de servicii de telefonie cu privire la refuzul companiei RCS&RDS de a modifica tariful de interconectare si practicarea in continuare a unui tarif mai mare de 1,15 eurocenti minutul. Totodata, la solicitarea ANRCTI, compania RCS&RDS nu a putut face dovada negocierilor pe care le poarta cu alti operatori privind modificarea acordurilor de interconectare.

Tot pentru nerespectarea obligatiilor impuse in decizia nr.2849/2007, ANRCTI a mai sanctionat compania RCS&RDS si in luna septembrie a aacestui an cu o amenda contraventionala in cuantum de 100.000 de lei pentru ca nu a publicat, in mod complet, inclusiv pe pagina sa de internet, numarul si adresele tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri