Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a lansat cea de-a saptea licitatie publica pentru instalarea de telecentre in alte 172 de localitati din mediul rural, din 31 de judete ale tarii, potrivit unui comunicat al institutiei.

"Prin licitatia lansata astazi (n.r. joi), numarul total de sate in care se vor instala telecentre ajunge la 633. Depasim astfel obiectivul pe care ni l-am propus, acela de a conecta la telefonie si internet 600 de comunitati izolate. Pana in prezent, cu ajutorul furnizorilor de comunicatii si al autoritatilor locale, am conectat peste 230.000 de locuitori din 300 de sate, iar numarul acestora aproape se va dubla atunci cand toate telecentrele vor fi adjudecate si instalate", a declarat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

Cele 172 de sate pentru care se organizeaza licitatia au fost selectate dintre localitatile care au un grad redus de disponibilitate a serviciilor de telefonie. Primariile de care apartin aceste localitati si-au exprimat interesul de a participa la programul national de instalare de telecentre lansat de ANRCTI. Lista localitatilor pentru care a fost lansata astazi licitatia in vederea instalarii de telecentre poate fi consultata pe pagina de internet a ANRCTI.

Telecentrul este un spatiu public dotat cu cel putin doua aparate telefonice, doua calculatoare, un fax si un dispozitiv UPS. Astfel, locuitorii comunitatilor vor putea initia si primi apeluri locale, nationale si internationale, inclusiv catre retelele de telefonie mobila, vor putea apela numarul de urgenta 112 si vor avea acces la internet si fax.

Pana in prezent, in cadrul programului national pentru implementarea serviciului universal, au fost instalate 300 de telecentre, miercuri fiind inaugurat ultimul la Sighetul Silvaniei, in judetul Salaj. De la demararea programului national de instalare a telecentrelor, ANRCTI a mai organizat sase licitatii pentru instalarea de telecentre pentru un numar total de 461 de localitati.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 18 martie 2008, ora 16.00. Deschiderea ofertelor va avea loc la data de 19 martie 2008, ora 10.00, iar oferta castigatoare va fi stabilita de comisia de licitatie in cel mult 30 de zile de la data deschiderii ofertelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si