Philips Electronics a anuntat ca va cumpara compania americana specializata pe productia de echipament medical Respironics pentru 3,6 miliarde euro (5,17 miliarde dolari), pentru a-si intari divizia de produse medicale, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Philips plateste 66 dolari pe actiune Respironics, aceasta fiind a doua achizitie a companiei in sectorul produselor medicale din aceasta saptamana, dupa anuntul de marti, conform caruia Philips a cumparat firma Visicu Inc., specializata in servicii informationale medicale.

Divizia de produse medicale a Philips, care concureaza cu GE Healthcare si Siemens Medical Solutions, se afla la baza strategiei Philips de a deveni o companiei cu o marja de profit mai ridicata.

Achizitia companiei Respironics, ce va fi finalizata in primul trimestru al anului 2008, va fi inclusa imediat in registrele contabile ale Philips, urmand a conta in calcularea marjei castigurilor inainte de plata dobanzilor, taxelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) ale diviziei sale medicale, a anuntat compania.

Consiliul de administratie al Respironics sustine aceasta oferta.

"Achizitia companiei Respironics este un alt succes al companiei noastre in ceea ce priveste construirea pozitiei de lider de piata in segmentele caracterizate prin marje de profit ridicate si de o crestere accelerata", a declarat directorul executiv al Philips, Gerard Kleisterlee.

Philips este principalul producator mondial de produse de iluminat, una din primele trei companii din lume producatoare de echipament medical si una din primele cinci grupuri din lume in ceea ce priveste produsele electrocasnice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri