Cosmorom este controlat de greci in proportie de 70%

O alta tranzactie pe piata telefoniei mobile din Romania a avut loc saptamana trecuta. Operatorul grec de telefonie mobila CosmOTE detine in urma acestei tranzactii 70% din actiunile Cosmorom.

Astfel, RomTelecom a ramas cu doar 30% si, pentru operatorul Cosmorom, grecii de la CosmOTE au planuri mari. Grecii au platit toate datoriile Cosmorom catre furnizori si RomTelecom, in valoare de 200 de milioane de euro. Aceste datorii au fost capitalizate pana la un nivel de 30% din actiuni.

In plus, CosmOTE va plati 120 de milioane de euro in luna iunie. Oficialii CosmOTE au garantat ca relansarea comerciala a companiei va avea loc inaintea sfarsitului anului. Investitii de pana la 400 de milioane de euro sunt de asemenea in planurile concrete dezvaluite de operatorul grec de telefonie mobila. S-ar putea sa asistam, de asemenea, la un proces de rebranding. Evangelos Martigopoulos, director general CosmOTE, considera ca piata romaneasca are un potential deosebit de mare. Cosmorom are insa o acoperire destul de redusa in teritoriu in prezent, or pentru a se bate in curtea marilor jucatori de telefonie mobila va trebui sa rezolve acest handicap cat se poate de repede.

Ministrul Tehnologiei Informatiei si al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, s-a declarat foarte multumit de aceasta miscare. Nikos Tsolas, director general al operatorului bulgar Globul, al carui actionar majoritar este CosmOTE, a fost numit manager general al Cosmorom. Compania de telefonie mobila ar putea participa anul acesta la licitatia pe care ministerul o va lansa pentru celelalte doua licente 3G.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri