Salariile angajatilor din industria de software vor creste in 2005 cu intre 15 si 20 la suta, au anuntat ieri reprezentantii Asociatiei Nationale a Industriei de Software si Servicii (ANIS). Majorarea exprimata in euro sau dolari va depasi, conform studiului ANIS, 30, respectiv, 40 de procente. In 2004, salariul brut mediu lunar in industria romaneasca de software si servicii IT a fost de 385 USD (310 EUR) sau 12.550.000 lei.

"Cresterile importante de salarii se explica prin evolutiile pozitive ale pietei IT externe si interne, de extinderea investitiilor straine, dar si de dezechilibrul tot mai accentuat de pe piata muncii intre cererea in continua crestere si oferta care stagneaza", a declarat Florin Talpes, presedintele ANIS. Acelasi studiu face o comparatie la nivel international a nivelului salariilor, clasament in care Romania se situeaza printre primele 20 de tari cu cele mai reduse costuri ale fortei de munca. in Romania, un angajat in domeniul software castiga mai putin decat un angajat din celelalte tari central-est europene membre UE, dar mai mult decat in Bulgaria, Ucraina sau Belorus si cam la fel cu un coleg de breasla din Rusia. Oficialii ANIS apreciaza ca asteptatele cresteri de salarii vor influenta negativ competitivitatea Romaniei in atragerea investitiilor straine in domeniul informatic.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri