Compania BTC detine 73% din reteaua de telefonie fixa digitala din Bulgaria

Operatorul de telefonie fixa BTC a anuntat ca detine 73% din piata bulgara de telefonie fixa digitala datorita investitiilor de peste 65 milioane euro din ultimii doi ani, potrivit Sofiaecho.

"Prioritatea noastra din ultimii doi ani a fost aceea de a moderniza reteaua, avand ca tinta furnizarea unor servicii mai bune de voce, dar si de acces la internet prin banda larga", a declarat directorul general de exploatare si arhitectura a retelelor de telefonie fixa al BTC, Sevdalin Stanev.

Pentru 2008 BTC are in plan sa atinga nivelul de digitalizare al liniilor de telefonie fixa impuse de Uniunea Europeeana. Acordul contractual dintre Bulgaria si Uniunea Europeeana la capitolul de telecomunicatii, prevede o digitalizare a aproximativ 80% din liniile de telefonie fixa pana la sfarsitul lui 2008, iar de anul viitor portabilitatea numerelor ar trebui sa fie deja disponibila.

In circa 94 de orase si sate din Bulgaria, toate liniile au intrat in sistemul digital, astfel incat clientii cu linii digitale pot avea acces la servicii care nu sunt disponibile la linii din sistemul analog, incluzand transferul de apeluri, apelul in asteptare si conversatiile in grup.

Compania de telecomunicatii bulgara BTC detine aproximativ jumatate din piata de internet prin banda larga, respectiv 140.000 din cei 230.000 de bulgari care sunt conectati la internet prin banda larga, potrivit datelor furnizate de companie. BTC este cel mai mare operator de telefonie fixa din Bulgaria, cu 2,9 milioane de linii telefonice, reprezentand 97% din piata de profil, compania avand si o divizie de telefonie mobila, Vivatel, infiintata in 2005, care are o cota de piata de aproape 10%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri