“Tranzactiile online, care cresc constant cu o rata de 30%-40% in India, sunt asteptate sa ajunga la 100 miliarde de dolari”, a declarat Bikky Khosla, citat de eMarketer. Oficialul pune aceasta evolutie pe seama dezvoltarii internetului, impreuna cu reducerea timpului si costurilor pentru business-ul export-import. Portalurile de tip business-to-business ofera exportatorilor si importatorilor mai usor licenta pentru comert, potrivit lui Khosla.

“Cu elanul dobandit de internet, pietele departate din intreaga lume s-au restrans intr-o piata mica , rupand barierele geografice si conventionale pe care le presupune comertul”, a spus Khosla.

Un raport realizat de compania de analiza International data Corporation (IDC) arata ca piata IT din India va intra pe o “traiectorie ascendenta”, crescand cu 24 de procente anul acesta.

Veniturile provenite din vanzarile de produse IT catre consumatori si din outsourcing vor atinge 27,9 miliarde de dolari anul acesta, compensand partial reducerea cheltuielilor pentru IT la nivel mondial, mai ales in Statele Unite.

Analistii IDC se asteapta ca in 2008 piata mondiala de IT sa aiba cresteri de 5,5% si 6%, in scadere fata de anul trecut cand cresterile au fost de 6,9%.

In Statele Unite, vanzarile online cu amanuntul au fost estimate in 2007 la 131 miliarde, potrivit datelor publicate de comScore. In 2008, valoarea pietei de comert online va trece de 200 de miliarde de dolari in Statele Unite, potrivit estimarilor facute de eMarketer.

Piata de comert electronic in Marea Britanie a fost estimata anul trecut in jurul valorii de 50,3 miliarde de euro, si se preconizeaza ca, in 2008, piata va ajunge la 58 miliarde euro, potrivit analizelor realizate de Forrester Research.