Nokia Siemens Networks, contract de 1 mld. de dolari cu firma saudita Zain

Firma producatoare de echipamente de telecomunicatii, Nokia Siemens Networks, a anuntat luni semnarea unui contract de 681 milioane euro cu operatorul saudit de telefonie Zain, pentru infiintarea unei retele de telefonie mobila de a doua si a treia generatie.

Potrivit datelor acestui contract, ce se ridica la 681 milioane euro, compania Nokia Siemens Networks (NSN) se va ocupa de conceptul, constructia, punerea in functiune si administrarea timp ce cinci ani a acestei retele. Nokia Siemens Networks este o companie cu capital mixt infiintata de cel mai mare producator de telefonie mobila din lume si compania germana Siemens, conform Reuters.

Zain, cel mai mare operator de telefonie mobila din Kuweit, a facut cea mai ridicata oferta pentru achizitionarea celei de-a treia licente de telefonie mobila din Arabia Saudita, platind 6,1 miliarde dolari ca parte a planului de extindere in Orientul Mijlociu.

"Este un acord profitabil. Acestea sunt intradevari vesti bune pentru Nokia", a precizat analistul firmei eQ, Jari Honko.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri