Paramount renunta la sprijinirea DVD-urilor HD DVD in fata concurentei facuta de Blu-ray

Compania Paramount va renunta la sprijinul acordat DVD-urilor HD DVD, de inalta definitie, dupa ce Warner Bros a anuntat ca va sprijini formatul Blu-ray al celor de la Sony, a anuntat Financial Times.

Pierderea sprijinului din partea companiei Paramount, care este detinuta de ViacomInc, va reprezenta probabil ultima lovitura data formatului HD DVD al celor de la Toshiba Corp, punand capat razboiului DVD-urilor, scrie Financial Times.

Compania Warner Bros a anuntat vineri ca va sprijini formatul de DVD Blu-ray, ce apartine celor de la Sony, stabilind o separare clara a taberelor in razboiul DVD-urilor.

Discurile Blu-ray au depasit in vanzari formatul HD DVD in Statele Unite ale Americii, insa modelul HD DVD si-a atras un mare aliat in luna august, atunci cand Paramount Pictures si Works Animation SKG Inc au anuntat ca vor acorda sprijin exclusiv HD DVD.

Potrivit Financial Times, care citeaza surse avizate, este cunoscut faptul ca Paramount are o clauza in contractul cu sustinatorii formatului HD DVD ce-i va permite sa schimbe tabara, in cazul in care Warner Bros va sprijini formatul Blu-ray.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri