Microsoft Corp a oferit 19 coroane pe actiune firmei norvegiene ce produce aplicatii de cautare pe internet, Fast Search & Transfer, evaluand compania la aproximativ 1,2 miliarde dolari, au declarat marti cele doua parti, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
"Conducerea Fast a recomandat in unanimitate ca actionarii companiei sa accepte oferta", a anuntat Fast printr-o declaratie la bursa din Oslo.

"Aceasta oferta reprezinta peste 42% din pretul de inchidere de pe 4 ianuarie, evaluand compania Fast la 6,6 miliarde de coroane norvegiene, sau aproximativ 1,2 miliarde dolari", potrivit Fast Search & Transfer.

Actionarii ce detin 37% din Fast, printre care cei doi investitori institutionali, compania norvegiana Orkla si HermesFocus Asset Management Europe , au acceptat oferta celor de la Microsoft.

Potrivit Fast Search & Transfer, acordul trebuie aprobat de peste 90% din actionari. Microsoft Corp a anuntat ca se asteapta ca tranzactia sa fie incheiata in al doilea trimestru din 2008. Fast Search & Transfer produce aplicatii de cautare pe internet pentru companii.

"Motoarele de cautare pe internet devin o unealta indispensabila pentru toate tipurile de afaceri, ajutand oamenii sa caute si sa foloseasca rapid informatia", a declarat seful diviziei Microsoft Business, Jeff Raikes.

"Acordul dintre Microsoft si Fast ofera clientilor o noua posibilitate: un singur furnizor de programe ce acopera toate nevoile clientilor", a adaugat Raikes.

Acordul va permite firmei Fast sa-si extinda tehnologia la nivel global, a declarat directorul executiv al Fast, John Lervik.

Firma Goldman Sachs ofera consultanta financiara celor de la Microsoft, iar Merrill Lynch celor de la Fast.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri