Xbox, divizia de jocuri video a companiei Microsoft Corp, inca sprijina formatul HD-DVD al celor de la Toshiba Corp, insa ar putea lua in considerare sprijinirea rivalilor de la Sony Corp si a tehnologiei Blu-ray.
"Ar trebui sa fie alegerea consumatorilor, iar daca asta doresc acestia, atunci trebuie sa luam in considerare preferintele lor", a declarat directorul de marketing Xbox, Albert Penello, atunci cand a fost intrebat daca Microsoft va sprijini DVD-ul Blu-ray in cazul unei in care HD-DVD va pierde razboiul discurilor.

Microsoft nu considera ca decizia surprinzatoare a Warner Bros, divizia Time Warner Inc, de a abandona formatul HD-DVD in favoarea Blu-ray, va afecta vanzarile la consola pentru jocuri video Xbox 360, a adaugat Penello.

"Nu cred ca acest lucru va avea un impact semnificativ asupra vanzarilor Xbox 360, fata de PlayStation 3 al celor de la Sony", a declarat Penello pentru Reuters in cadrul Targului de Electronice de la Las Vegas.
"Odata cu aparitia PlayStation 2, DVD-ul a jucat un rol major la inceput, dar in timp, consumatorii nu l-au mai cumparat ca pe un DVD-player dupa primii doi ani", a declarat Penello.

Xbox 360 permite un adaptor plug-in HD-DVD ce poate fi cumparat separat, in timp ce Sony a dezvoltat un player Blu-ray pentru consolele PlayStation 3.

"Nu poti spune ca nu a fost o lovitura, insa am asistat la aceasta batalie de foarte multe ori", a declarat Penello in legatura cu decizia Warner.

Warner Bros este divizia de filme a conglomeratului media Time Warner Inc.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri