Xerox Romania este subsidiara locala a companiei Xerox Corporation si este prezenta de peste 35 de ani pe piata locala.

Compania ofera solutii, echipamente si media de tiparire pentru administrarea documentelor. Principalii clienti corporativi ai Xerox in Romania sunt companii din industria telecomunicatiilor, industria manufacturiera, institutii financiar-bancare si altele.

"Una dintre cele mai importante surse de venit ale companiei la nivel local este reprezentata de serviciile de management al documentelor, o piata in plina dezvoltare la noi in tara, cu un potential urias, a carei valoare este estimata la cateva zeci de milioane de euro", au precizat reprezentantii Xerox Romania.

Acestia considera ca incepand din 2008, va creste ponderea echipamentelor laser in volumul total de echipamente vandute, iar colorul va deveni o optiune mult mai accesibila, datorita diminuarii considerabile a diferentelor de pret intre produse.

Citeste si:

Compania Xerox, fondata in 1906, are la nivel mondial 53.700 de angajati si a raportat in 2006 venituri de 16 miliarde de dolari.

Xerox Corporation activeaza in trei directii principale, una fiind producerea si comercializarea de echipamente de imprimare si multifunctionale pentru utilizatorii individuali, dar si pentru companii de dimensiuni diferite.

A doua presupune oferirea unui portofoliu de servicii de management al documentelor catre companii, iar a treia produce si comercializeaza echipamente pentru industria de graphic arts (tipar digital, print-shop-uri, alte medii care au nevoie de imprimare a unor volume mari de documente).