Un purtator de cuvant din partea Logitech, cel mai mare producator de mausuri din lume, nu a putut fi contactat pentru a oferi comentarii.

Actiunile Logitech au crescut cu 12% la 39,46 franci, la ora 09:00 GMT.

Traderii au anuntat ca potrivit speculatiilor, Logitech, care este evaluata la sapte miliarde de franci elvetieni (6,3 miliarde dolari), va primi o oferta de preluare din partea companiei Microsoft, de 48 franci per actiune, scrie NewsIn.

O oferta de 48 de centi per actiune, va reprezenta un premium de 38% fata de pretul de inchidere de miercuri, de 34,80 franci per actiune.

Patrunderea Microsoft, numarul unu mondial in productia de aplicatii, pe piata webcam-urilor a redus vanzarile Logitech, ale carui produse includ si telecomenzi, sisteme audio si tastaturi.

Citeste si:

"Sa presupunem ca Microsoft intentioneaza sa preia Logitech, oferind companiei elvetiene 48 de franci per actiune. In cazul acesta producatorul de mausuri va fi evaluat la zece miliarde franci", a declarat un trader.

Alti actori de pe piata au respins posibilitatea unei oferte de preluare.

"Pretul de astazi al actiunilor Logitech este legat de o reactie a pietei, nu de niste speculatii", a declarat analistul bancii Vontobel, Michael Foeth.

"Logitech a pierdut aproape 20% de la inceputul anului", a declarat un alt trader din Zurich.

"Acum acopera pierderile. Speculatiile sunt doar niste zvonuri lansate pe piata". Logitech isi va raporta rezultatele din trimestrul al treilea al anului fiscal pe 17 ianuarie.