Operatorul japonez de telefonie mobila NTT DoCoMo a lansat un nou dispozitiv de siguranta, dezvoltat de Ericsson cu scopul de a oferi persoanelor fizice sau autoritatilor informatii privind localizarea in spatiu in cazul unei situatii de urgenta.
Dispozitivul este creat pentru a permite aflarea coordonatelor spatiale atunci cand utilizatorul apasa butonul de siguranta intr-o situatie critica sau periculoasa. Butonul de comanda declanseaza de asemenea un semnal sonor de prevenire. Produsul a fost lansat pe piata japoneza pe 7 decembrie.

Dispozitivul are la baza platforma U310, dezvoltata de Ericsson, ce permite functionarea modem-ului si a GPS-ului in interiorul dispozitivului. Acesta este indeajuns de mic pentru a fi pus intr-un buzunar sau intr-o geanta si activat cu usurinta in caz de pericol.

"Acest lucru demonstreaza ca platforma noastra tehnologica este flexibila si are dimensiuni suficient de reduse pentru a fi inclusa si in alte dispozitive, in afara clasicelor telefoane mobile. Suntem de asemenea incantati sa observam ca platforma noastra a fost inclusa in portofoliul DoCoMo ca dispozitiv de securitate", a declarat directorul Ericsson Mobile Platforms, Robert Puskaric.

Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) este cea mai mare companie de telecomunicatii din Japonia. Compania este detinuta in proportie de 33,7% de statul nipon, restul actiunilor apartinand unor societati private
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri