Dispozitivul este creat pentru a permite aflarea coordonatelor spatiale atunci cand utilizatorul apasa butonul de siguranta intr-o situatie critica sau periculoasa. Butonul de comanda declanseaza de asemenea un semnal sonor de prevenire. Produsul a fost lansat pe piata japoneza pe 7 decembrie.

Dispozitivul are la baza platforma U310, dezvoltata de Ericsson, ce permite functionarea modem-ului si a GPS-ului in interiorul dispozitivului. Acesta este indeajuns de mic pentru a fi pus intr-un buzunar sau intr-o geanta si activat cu usurinta in caz de pericol.

"Acest lucru demonstreaza ca platforma noastra tehnologica este flexibila si are dimensiuni suficient de reduse pentru a fi inclusa si in alte dispozitive, in afara clasicelor telefoane mobile. Suntem de asemenea incantati sa observam ca platforma noastra a fost inclusa in portofoliul DoCoMo ca dispozitiv de securitate", a declarat directorul Ericsson Mobile Platforms, Robert Puskaric.

Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) este cea mai mare companie de telecomunicatii din Japonia. Compania este detinuta in proportie de 33,7% de statul nipon, restul actiunilor apartinand unor societati private