Alcatel-Lucent va extinde reteaua de fibra optica Teletrans pentru cateva milioane euro

Filiala companiei Transelectrica,Teletrans, a ales Alcatel-Lucent pentru extinderea si optimizarea retelei de fibra optica nationale, iar valoarea contractului se ridica la cateva milioane de euro.

Teletrans va extinde capacitatea retelei optice existente pentru a oferi acoperire nationala si pentru a raspunde viitoarelor cerinte de crestere. Operatorul va implementa tehnologia de transport in 28 de locatii Teletrans, avand posibilitati de routing pentru serviciile IP/MPLS in 35 de locatii. Alcatel-Lucent va oferi de asemenea aceasta solutie incluzand serviciile de instalare, operare, integrare, testare, instruire si intretinere.

"Cererea pietei din Romania pentru o banda mai larga si interconectivitate raspandita creste intr-un ritm accelerat", a afirmat Ion Nedelcu, directorul executiv al Teletrans.

Peste 190 de furnizori de servicii din peste 75 de tari din intreaga lume au ales portofoliul Alcatel-Lucent de produse bazate pe tehnologia IP/MPLS ca element cheie al transformarii IP. In trimestrul al treilea al anului 2007, Alcatel-Lucent a ocupat pozitia a doua pentru segmentul solutiilor IP/MPLS.

Compania a fost infiintata in luna decembrie 2006, prin preluarea companiei americane Lucent de catre Alcatel, din Franta. Grupul a intampinat probleme din cauza costurilor provocate de fuziune si incertitudinile care planeaza in jurul procesului de integrare a productiei.

Alcatel-Lucent este lider de piata pe segmentul de echipamente pentru retelele de telefonie fixa si servicii asociate, insa este in urma Ericsson in privinta dispozitivelor pentru telecomunicatii mobile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri