In Taiwan se desfasoara zilele acestea Computex 2005, cea mai mare expozitie de computere din Asia: cele mai tari procesoare, ultimele modele de placi video, dar si computere portabile sau robotei.
Timp de cinci zile la Taipei (in Taiwan) are loc Computex 2005, o mare expozitie de computere ajunsa la editia cu numarul 25. Consacrat ca un "computer show", printre placi grafice, placi de baza, procesoare dual core si-a facut simtita prezenta si cel mai mic robotel umanoid, controlat Bluetooth printr-un PC. Este vorba de E2R-H3, un robot dezvoltat de Micro Star International (companie din Taiwan). Modelul cantareste 2 kilograme, este capabil de dialoguri si poate procesa imagine digitala.

DUAL CORE AMD.

AMD se foloseste de acest eveniment pentru a lansa primele sale microprocesoare dual core pentru sisteme desktop, din "familia" Athlon 64 X2: 4800+, 4600+, 4400+ si 4200+.(procesoarele dual core pot rula mai multe aplicatii simultan, sau pot rula o aplicatie mult mai rapid.) Modelul 4800+ (1MB cache) ruleaza la 2.4GHz si costa 1.000 dolari; 4400+ (1Mb cache) ruleaza la 2.2GHz, iar 4200+ (512Kb cache) ruleaza la 2.2Ghz. In luna aprilie, AMD a lansat procesoarele sale Opteron dual core pentru servere.

PLACI VIDEO.

nVidia a prezentat o noua generatie de placi video, bazate pe chip-ul G70. Acestea vor inlocui actualele GeForce 6800, fiind de doua ori mai rapide decat acestea. Chip-urile vor fi fabricate in procesul de 110 nanometri. Dupa cum se precizeaza intr-un material Zdnet, producatorii de placi de baza au fost obligati sa semneze contracte de confidentialitate cu nVidia, pentru ca nici o informatie despre noul chip grafic sa nu fie facuta publica.

Pretul de vanzare al unei placi video G70 va fi in jur de 550$. De cealalta parte, rivalii de la ATI au venit cu Xpress 200 CrossFire Chipsetul va fi gravat initial tehnologia de 130 nanometri, pentru ca apoi sa se treaca la 110 nm, cu versiuni atat pentru Intel cat si pentru AMD.


EXPO HIGH-TECH

Computex (31 mai-4 iunie) este considerata a doua mare expozitie anuala de computere, din lume, dupa CEBIT-ul care se tine la Hanovra, in Germania. Targul din Taipei reprezinta un indicator pentru trendul din sectorul computerelor din a doua jumatate a anului. In acest an sunt asteptati mai mult de 120.000 de vizitatori (din Taiwan si din afara) si peste 30.000 de cumparatori. Anul trecut au fost aproximativ 26.000 de cumparatori si 118.052 vizitatori. In privinta exponantilor, acestia vor fi in numar de 1.288, mai putini decat anul trecut cand s-au inregistrat 1.347 exponanti. Organizatorii au anutat ca "limitarea" numarului exponantilor s-a facut pentru a exista mai mult loc pentru standuri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri